Bovenbouw van Rens

Welkom bij de bovenbouw van Rens

Wat fijn dat je komt kijken op de pagina van onze groep! Onze groep bestaat uit 15 meiden en 13 jongens. 

(scroll naar beneden voor de roosters topografie en de documenten voor de boekenbeurt en de spreekbeurt!)
Week 35

De tweede week van het schooljaar is alweer voorbij. De leerlingen hebben onder andere verslagen en werkbladen gemaakt over de Maori’s, het huidige project van Da Vinci. Ondanks wat opstartproblemen is er afgelopen week hard gewerkt aan spelling en rekenen met behulp van de tablet van Snappet. Mocht je wat meer willen weten over Snappet, kun je video hieronder bekijken. Daarnaast is er druk op de kleedjes gewerkt aan de verschillende taaldoosjes. De opdracht voor een van deze taaldoosjes was het houden van interview. Annemarie en Amira uit groep 8 hebben onze directeur Willeke geïnterviewd over Snappet. Klik op deze link voor het interview.

Rooster topotoetsen
Hieronder staan de toetsroosters voor de verschillende groepen.

Topo toetsen groep 6

Topo toetsen groep 7

Topo toetsen groep 8

Boeken lezen
Het doel van het lezen van minstens 6 boeken in een schooljaar en het maken van boekverslagen is o.a. het vergroten van de woordenschat. Dat is de reden dat de boeken op de boekenlijst wat lastiger zijn om te lezen.

We realiseren ons dat het ene kind lezen leuker vindt dan het andere kind. Mocht het voorkomen dat u samen met uw kind geen geschikt boek terugvindt op de boekenlijst, kan in overleg met de leerkracht (vooraf) een ander geschikt boek op niveau gekozen worden.

Hieronder staan de boekenlijsten en een digitale versie van het boekverslag:

Boekenlijst groep 6

Boekenlijst groep 7

Boekenlijst groep 8

Boekverslag

Spreekbeurt en boekenbeurt

Naast het maken van boekverslagen wordt van elke leerling in de bovenbouw verwacht dat hij/zij vanaf groep 6 jaarlijks een spreek-en een boekenbeurt houdt. We beginnen altijd met groep 7 en 8 zodat groep 6 het ‘kunstje’ kan afkijken. Hieronder staat de link naar het document waarin de namen en data van alle leerlingen staan.

spreekbeurt_boekenbeurt 2017-2018 (volgt binnenkort)

Hieronder staan de documenten waarin we op een rij hebben gezet wat er van een leerling verwacht wordt bij de boeken- en spreekbeurt.

Boekenbeurt

Spreekbeurt

De leerlingen worden beoordeeld met behulp van bijgevoegd formulier.

Beoordelingsformulier boekenbeurt

Beoordelingsformulier spreekbeurt

Techniek

Spiegels

 

Metselen 

Bruggen bouwen