Draag jij ook een steentje bij?

Montessori bouwt huis voor Byron  

Byron woont met zijn moeder, drie zusjes, broer en invalide oma in Granada (Nicaragua). In een hut van planken en golfplaten. Zonder water, zonder wc, zonder elektra.

De moeder van Byron verdient net genoeg om eten te kopen, maar er blijft geen geld over voor bouwmaterialen voor een klein stenen huisje. Om dit gezin een beter bestaan te geven, bouwt Stichting Support Granada Kids met vrijwilligers een stenen huisje. Totale kosten van de bouwmaterialen: 1.600 euro.

Tijdens de vastenactie zamelt onze school geld in voor de bouw van het huisje voor Byron en zijn familie.

 

Kom in actie en bouw mee!

De leerlingen krijgen op 8 maart een bouwplaat mee in de vorm van een huisje. Als je het huisje uitknipt en in elkaar zet, ontstaat een spaarpot. Hier kunnen de leerlingen tijdens de vastenperiode sparen voor het stenen huis.

Tijdens de presentatie kwamen leerlingen spontaan met ideeën om geld te sparen: leuke dingen knutselen en verkopen; een deel van het zakgeld in het spaarpotje; aan familie vragen of zij wat geld in het spaarpotje willen doen; klusjes doen en het verdiende geld in de spaarpot stoppen.

Op 21 april wordt de vastenactie afgesloten met een Lentemarkt en sponsorloop.

 

Stichting Support Granada Kids

Initiatiefneemster is de van oorsprong Haagse, Diana Steinmetz. Zij woont sinds 2007 in Nicaragua en liep tegen schrijnende armoede aan. Families die van amper één dollar per dag moeten rondkomen en nauwelijks geld hebben voor eten. Gezinnen die onder ellendige omstandigheden wonen. Straatkinderen die aan hun lot worden overgelaten. Diana trok zich het lot van deze gezinnen aan en heeft de Stichting Support Granada Kids opgericht, een kleine non-profit organisatie die middels allerlei projecten werkt aan een betere toekomst voor de straat- en weeskinderen van Granada.

De Stichting is volledig afhankelijk van donaties en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Uiteraard moet iedere euro verantwoord worden. Meer informatie over de stichting en de projecten staat op www.supportgranadakids.org.

Kinderen in actie!

Berichtje van een ouder:

Vandaag zijn we langs de deuren gegaan voor Byron en zijn familie. Samen met Ronja, William, Dilara en Rana en kleine Benjamin hebben we zelf gemaakt keramiek verkocht.
De kinderen vertelde aan de hand van de foto’s het verhaal van Byron en dat ze graag keramiek wilde verkopen. Het geld wat ze ophalen gaat naar materialen voor een nieuw huis. Ze deden het geweldig. Een mooi bedrag opgehaald!