Opleidingsschool

Onze school is een opleidingsschool: Dit betekent dat we een samenwerking hebben met Hogeschool Utrecht. Wij bieden diverse stageplaatsen aan en met plezier nodigen we studenten uit om bij ons op de werkplek te leren en ons team te komen versterken. Daarnaast hebben we ook plaatsen voor studenten van andere trajecten.

De begeleiding van studenten ligt in handen van geschoolde praktijkopleiders en de schoolopleiders, die bekend zijn met het competentiegericht opleiden en begeleiden. 

De schoolopleider heeft regelmatig contact met student, praktijkopleider en de hogeschool /MBO-instelling om de ontwikkeling van de student te volgen en te begeleiden. We verwachten van studenten een proactieve en lerende houding. Studenten nemen deel aan alle activiteiten die passen bij de verantwoordelijkheden en taken van de professional.

Informatie over de mogelijkheden en beschikbaarheid van stageplaatsen kan per mail worden verkregen bij de schoolopleiders: Elles van der Wal (elles.vanderwal@montessorisoest.nl) en Levien Nieuwenhuis (levien.nieuwenhuis@montessorisoest.nl). Geef in het mailbericht duidelijk aan wat de vragen en wensen zijn. Vermeld het soort opleiding, welke fase, de gewenste bouw of groep, stagedag(en) en de periode waarvoor de stage gepland is. 

Wil je stage komen lopen op onze school, dan moet je in het bezit zijn van een VOG (Verklaring omtrent gedrag, maximaal drie maanden oud) of deze aanvragen nadat het intakegesprek met de schoolopleider is geweest. De kosten hiervan worden vergoed.


Voor schooljaar 2023-2024 zijn helaas geen stageplaatsen meer beschikbaar.